Masai

20-09-2020

De Masai zijn één van de velen stammen in Oost-Afrika. Ze wonen vooral in Tanzania en Kenia. De Masai zijn een nomadisch volk en kennen in principe geen landsgrenzen. Ze trekken met hun vee door grote gebieden, op zoek naar geschikte weidegronden voor de kuddes, vooral runderen. De Masai hebben deze kenmerkende nomadencultuur goed in stand weten te houden. Familie, het vee en de natuur zijn het belangrijkste voor de Masai. De Masai zijn herkenbaar door de opvallende, vaak rode, shuka's die ze als kleding om zich heen wikkelen. Daarnaast dragen Masai traditionele kettingen die erg herkenbaar zijn. 

In Zuid-West Kenia ligt het natuurreservaat Masai Mara, vernoemd naar de bewoners, de Masai. Dit natuurreservaat grenst aan de Serengeti, wat in het noorden van Tanzania ligt. Het is een beroemd natuurreservaat vanwege de grootschalige seizoenstrek van gnoe's en zebra's, en trekt daarom veel toeristen die daar op safari gaan.

In onze webwinkel vind je de verschillende soorten shuka's van hoge kwaliteit. De shuka's kunnen gebruikt worden als je naar het strand gaat, voor een picknick, als tafelkleed et cetera. Land van oorsprong: Kenia.